Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferdinánd kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • tej (a gyúrhatósághoz )

Krémhez

  • 15 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Locsoláshoz

  • 1 dl habtejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.

A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.

A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.

Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.

A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.

A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.

A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.

Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ferdinand-kalacs-2/