Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg margarin vagy vaj 40 dkg finomliszt 3 tojás sárgája 2 ek cukor 1 csipet só 2 dl tej 2,5 dkg (fél kocka élesztő) A töltelékhez: 10 dkg margarin vagy vaj 15 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor A forma kikenéshez: 5 dkg margarin vagy vaj A locsoláshoz: 2 dl főzőtejszín […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
malmosszilvia
Beküldte: 2016.08.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg (fél kocka élesztő)

A töltelékhez:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A forma kikenéshez:

  • 5 dkg margarin vagy vaj

A locsoláshoz:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A tésztához az élesztőt a meglangyosított, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és beleöntjük a tejes élesztőt, majd a tojások sárgájával és a margarinnal összegyúrjuk, dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órán át kelni hagyjuk.

Elkészítjük a tölteléket: a margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. fél centiméteres vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Ezután a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük és szorosan, mint a bejglit feltekerjük, majd kb. 3 centiméter vastagságúra felszeleteljük.

Egy 28 centiméteres átmérőjű pite formát margarinnal alaposan kikenünk, a maradékot majd a tekercsek közé locsoljuk.

A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába tesszük. (Nekem 12 darab tekercs lett belőle.) A formában még kelni hagyjuk kb. 15 percet, majd 180 fokon (alsó rácson kell sütni, mert az alja sül meg nehezebben) sütni kezdjük.

Körülbelül 20 perc után a vaníliás- és kristálycukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk, majd még 10 percig sütjük tovább, aztán meglocsoljuk a tejszín másik felével is és Körülbelül újabb 10 perc alatt készre sütjük.

Érdemes közben figyelni mindenképpen, mert a sütési idő eltérő lehet, ki-ki sütőjétől függően! Amikor elkészült, néhány perc után érdemes egy tálcára, vagy tányérra borítani.

Szerintem langyosan valami isteni, de ha szerencsétek van és még marad belőle, akkor is el fog fogyni, azt garantálom! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Fogás: Desszert
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is