Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferdinánd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 3 dkg dkg élesztő
  • tej
  • 25 dkg vaj
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • mazsola (elhagyható)


Elkészítése:

A lisztet összegyúrjuk a kevés 0,5 dl langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen (se nem lágy, se nem kemény). 1 órát pihentetjük.

Közben a margarint kikavarjuk a cukorral és van cukorral. Ki milyen édesen szeretné.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, megszórhatjuk mazsolával és feltekerjük. 3 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket megkenjük olvasztott zsírral és hézagosan a kizsírozott tepsibe rakjuk.
DSCN0985
20 percet még kelni hagyjuk, majd 200 fokon szép pirosra sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már majdnem szinte megég, mert az alján karamellizálódik a cukor.

Ha nem akarjuk, hogy túlságosan piros legyen a teteje, a sütés vége felé tegyünk rá alufóliát. Ha megsült, tálcára borítjuk.
[box style=”info”]Sülés közben lehet cukros tejjel vagy cukros habtejszínnel locsolgatni. [/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ferdinand/