Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fincsi krumplis lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • só

Töltelék

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg főtt áttört krumpli
  • 1 db citrom (leve és héja)
  • mazsola
Fincsi krumplis lepény

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk, de úgy, hogy az egyik rész nagyobb legyen. A töltelékhez a krumplit kikeverjük a tojássárgájával, cukorral, citrom levével és héjával. Ezután hozzáadjuk az áztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a krumplis keverékkel.

A nagyobb tésztát kinyújtjuk és tepsibe tesszük, erre jön a krém, majd a vékonyabb kinyújtott tésztalap. A tésztát megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen cukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fincsi-krumplis-lepeny/