Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy igazi klasszikus kelt sütemény, amely minden generáció kedvence lehet. A puha, foszlós tészta és a változatos töltelékek – lekvár, kakaó, túró vagy dzsem – teszik ellenállhatatlanná. Frissen, porcukorral megszórva a legfinomabb, de másnap is élvezhető, ha jól záródó dobozban tároljuk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.30.

Tészta

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a cukorral és a sóval tálba szórjuk. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A felfutott élesztős tejet a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást, és elkezdjük dagasztani. Közben az olvasztott margarint fokozatosan dolgozzuk a tésztába, amíg rugalmas, fényes állagot kapunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket teszünk ízlés szerint (lekvárt, kakaót, túrót vagy dzsemet). A kockákat feltekerjük, a végeiket jól összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

A buktákat sütőpapíros tepsire helyezzük egymástól fél centi távolságra. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd kb. 15 percig újra kelesztjük, hogy szépen összenőjenek. Ezután felvert tojással lekenjük a tetejüket.

Sütés és tálalás

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. Még melegen porcukorral megszórjuk, majd langyosan szétszedjük és kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a kakaós tölteléket keverhetjük egy kevés darált dióval vagy fahéjjal. A lekváros buktához sűrűbb házi lekvárt érdemes választani, hogy ne folyjon ki sütés közben

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is