Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finom csöröge recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6-8 dkg margarin (olvasztva )

Elkészítése

A liszteket a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a sütőrummal habosra kavarjuk, majd összeadjuk ezeket és hozzágyúrjuk a tejfölt és az olvasztott margarint. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük a tésztát.

Ezután kb. 0.5-1cm vastagságura nyújtjuk a tésztát és derelyevágóval rombusz alakokat vagdalunk. Bő forró olajban sütjük. Sülés után vaníliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/finom-csoroge/