Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Focaccia dolce all’uva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl langyos víz (kb)

Feltét

  • 60 dkg rozé szőlő
  • 10 dkg barnacukor
  • 8 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.

Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.

Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/focaccia-dolce-alluva/