Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg margarin 5 dl tej 5 dkg élesztő 5 tojássárgája csipet só vaníliás cukor reszelt citromhéj Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és jól kidagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel és géppel is. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc). A megkelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Veronica
Beküldte: 2015.06.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 tojássárgája
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és jól kidagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel és géppel is. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

A megkelt tésztából 6 dkg súlyú tésztarészeket mérünk ki. Kezdődhet a fonás! Egy adag tésztát megfelezünk, és kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük. A fonáshoz mellékelek egy képet amit egy régi cukrász könyvben találtam. Megpróbáltam leírni, de nem igazán ment. 🙂

Ha nem áll rá a kezünk, akkor csak simán feltekerjük a hagyományos (csiga) briós formába. A végén a tésztavégeket összecsípjük, és behajtjuk a tészta alá. Amikor megfontuk az összes kalácskát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, és még 15 percig kelesztjük.

210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is