Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Fonott-foszlós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt fél deciliter tejben, a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, hozzáöntjük a liszthez, majd egy egész tojással, egy tojássárgájával, egy evőkanál porcukorral, egy csipet sóval, valamint annyi tejjel összedolgozzuk, hogy a tészta puha legyen. Közben öt evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk a tésztába. A tésztát kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát átgyúrjuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt fél deciliter tejben, a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, hozzáöntjük a liszthez, majd egy egész tojással, egy tojássárgájával, egy evőkanál porcukorral, egy csipet sóval, valamint annyi tejjel összedolgozzuk, hogy a tészta puha legyen. Közben öt evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk a tésztába. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

Miután megkelt, a tésztát átgyúrjuk, hat rudat formálunk belőle, majd ezeket szorosan összefonjuk. A fonott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és letakarva addig kelesztjük, amíg a tepsit ki nem tölti.

Az előmelegített sütőben, kis lángon, szép pirosra sütjük. A sütés vége felé egy deciliter meleg tejben egy csomag vaníliás cukrot összekeverünk, majd a kalácsot ezzel meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép fényes és foszlós.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is