Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Fonott-foszlós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk a tésztát. A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, amíg a tészta rugalmas lesz. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, átgyúrjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.02.

Hozzávalók

A kalács lekenéséhez

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk a tésztát. A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, amíg a tészta rugalmas lesz. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, átgyúrjuk, három rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgáját összekeverjük tejjel és cukorral, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk, és újra kelesztjük, amíg a forma teljesen megtelik. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is