Elkészítése
Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk a tésztát. A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, amíg a tészta rugalmas lesz. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, átgyúrjuk, három rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgáját összekeverjük tejjel és cukorral, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk, és újra kelesztjük, amíg a forma teljesen megtelik. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
