Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fonott-foszlós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só

A kalács lekenéséhez

  • 1 db tojássárgája
  • tej
  • 1 mokkáskanál cukor

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk a tésztát. A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, amíg a tészta rugalmas lesz. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, átgyúrjuk, három rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgáját összekeverjük tejjel és cukorral, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk, és újra kelesztjük, amíg a forma teljesen megtelik. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fonott-foszlos-kalacs-2/