Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fonott-foszlós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • tej
Fonott-foszlós kalács kép

Elkészítése

Az élesztőt fél deciliter tejben, a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, hozzáöntjük a liszthez, majd egy egész tojással, egy tojássárgájával, egy evőkanál porcukorral, egy csipet sóval, valamint annyi tejjel összedolgozzuk, hogy a tészta puha legyen. Közben öt evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk a tésztába. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

Miután megkelt, a tésztát átgyúrjuk, hat rudat formálunk belőle, majd ezeket szorosan összefonjuk. A fonott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és letakarva addig kelesztjük, amíg a tepsit ki nem tölti.

Az előmelegített sütőben, kis lángon, szép pirosra sütjük. A sütés vége felé egy deciliter meleg tejben egy csomag vaníliás cukrot összekeverünk, majd a kalácsot ezzel meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép fényes és foszlós.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fonott-foszlos-kalacs/