Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Fonott kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet langyosra melegítjük, egy kevés cukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a csipet sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a felfutott élesztőt, majd fokozatosan adagolva a maradék tejet, sima, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, egy kevés cukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a csipet sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a felfutott élesztőt, majd fokozatosan adagolva a maradék tejet, sima, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből egyforma hosszúságú rudakat sodrunk. A rudakat 6 ágú fonással összefonjuk, ügyelve arra, hogy a végeit jól összedolgozzuk, hogy sütés közben ne bomoljon szét.

A fonott kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Felvert tojással lekenjük, majd további 10-15 percig kelesztjük. Ezután újra lekenjük tojással, hogy szép fényes legyen a teteje.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C) kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kalácsot hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is