Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 pohár tejföl (20%-os)
- 1 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 ek rum
- 1 csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- sütéshez étolaj
- 15 dkg porcukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.
Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
[box style=”info”]Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.[/box]

