Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Forgácsfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 0,5 pohár tejföl (20%-os) 1 ek porcukor 5 dkg vaj 3 tojássárgája 1 ek rum 1 csipet só 0,5 csomag sütőpor sütéshez étolaj 15 dkg porcukor 0,5 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 pohár tejföl (20%-os)
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek rum
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sütéshez étolaj
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.

Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.

Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

[box style=”info”]Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is