Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forgácsfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 pohár tejföl (20%-os)
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek rum
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sütéshez étolaj
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.

Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.

Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

[box style=”info”]Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/forgacsfank-2/