Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forgácsfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 g margarin
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 3 dl olaj a sütéshez

Tlaláshoz

  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 g barack lekvár vagy dzsem

Elkészítése

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.

Közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk 30 percre hűtőbe teszünk.

Pihentetés után 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Derelye vágóval tetszőleges formákat vágunk a tésztából. Általában rombusz alakot és a közepébe rést vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.

Bő, forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk és házi barack lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/forgacsfank-4/