Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Formákban sütött kakaós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt 40 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 2 dl langyos tej 4+2 dkg olvasztott vaj 1 evőkanál olaj 10 dkg cukor 1 vaníliás cukor 3 evőkanál kakaó 1 csipet só Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk. Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 4+2 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só


Elkészítése:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk.

Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, amivel még jól átgyúrjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor ez egyszerűbb.).

Amikor megkeltek, egy nagyméretű gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A fehér tésztát alulra tesszük, megkenjük a 2 dkg olvasztott vajjal, ráhelyezzük a kakaós lapot és mint a piskótát, jó szorosan feltekerjük.

3 részre vágtam és belecsúsztattam a formákba, ráhelyeztem a záró kupakokat és 40 percig kelni hagytam. Ez idő alatt szépen “megteltek” a formák a kalácstésztákkal.

Tepsibe raktam őket és 35 percig 180 fokon sütöttem.

Ekkor levettem a formák végéről a kupakokat, 15 percig hagytam, hogy hűljenek, majd simán kicsúsztattam a formákból.

[box style=”info”]Az elmúlt időben ezt a kakaós kalácsot szoktam megsütni, mivel nagyon tetszik ezek a különböző alakzatban sült változat. A formákat az egyik webshopban fedeztem fel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is