Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Foszlós briós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy lágy tésztát kapunk, amit hólyagosra dagasztunk. Ezt követően fél órát pihentetjük, amíg megkel. Amikor a tészta megkelt, éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként kisodorjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.08.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy lágy tésztát kapunk, amit hólyagosra dagasztunk. Ezt követően fél órát pihentetjük, amíg megkel.

Amikor a tészta megkelt, éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként kisodorjuk egyforma hosszúságúra, majd elkezdjük feltekerni őket, mint a csigát. A briósok végeit aláhajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, kellő távolságra egymástól.

A sütő aljába egy tepsiben két ujjnyi vizet helyezünk, majd betesszük a briósokat, és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon, légkeveréses módban sütjük. Körülbelül 10 perc elteltével, amikor a briósok megkeltek, kivesszük őket, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kristálycukorral. Kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sülnek.

A tészta nagyon puha és finom, érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is