Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Foszlós briós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy lágy tésztát kapunk, amit hólyagosra dagasztunk. Ezt követően fél órát pihentetjük, amíg megkel.

Amikor a tészta megkelt, éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként kisodorjuk egyforma hosszúságúra, majd elkezdjük feltekerni őket, mint a csigát. A briósok végeit aláhajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, kellő távolságra egymástól.

A sütő aljába egy tepsiben két ujjnyi vizet helyezünk, majd betesszük a briósokat, és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon, légkeveréses módban sütjük. Körülbelül 10 perc elteltével, amikor a briósok megkeltek, kivesszük őket, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kristálycukorral. Kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sülnek.

A tészta nagyon puha és finom, érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/foszlos-brios/