A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy lágy tésztát kapunk, amit hólyagosra dagasztunk. Ezt követően fél órát pihentetjük, amíg megkel.
Amikor a tészta megkelt, éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként kisodorjuk egyforma hosszúságúra, majd elkezdjük feltekerni őket, mint a csigát. A briósok végeit aláhajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, kellő távolságra egymástól.
A sütő aljába egy tepsiben két ujjnyi vizet helyezünk, majd betesszük a briósokat, és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon, légkeveréses módban sütjük. Körülbelül 10 perc elteltével, amikor a briósok megkeltek, kivesszük őket, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kristálycukorral. Kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sülnek.
A tészta nagyon puha és finom, érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy!