Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Foszlós lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 8 dkg puha margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag porélesztő
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Továbbá

  • sütésálló lekvár
  • 5 dkg dkg vaj
  • 1 tojás

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben 1 ek porcukorral felfuttatjuk.

Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a sót és végül a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk.

Kelesztjük letakarva, langyos helyen kb 40 percig.

Miután megkelt, kinyújtjuk és kb 20, egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Megtöltjük kedvenc lekvárunkkal és kivajazott tepsibe (28*42 cm) tesszük.

A bukták között olvasztott vajjal megkenjük, tetejüket felvert tojással kenjük.

Szép pirosra sütjük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/foszlos-lekvaros-bukta/