Elkészítése
A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson kb 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.
A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.
A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tésztadarabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 cm-es csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.
Meleg helyen kb 20-25 percig kelesszük újra. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.










