Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Foszlós mazsolás kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson kb 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.03.

Tészta

Kenéshez

Elkészítése

A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson kb 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.

A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.

A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tésztadarabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 cm-es csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.

Meleg helyen kb 20-25 percig kelesszük újra. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is