Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Foszlós mazsolás kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 12 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • ízlés szerint mazsola
  • 2 tojás

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson kb 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.

A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.

A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tésztadarabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 cm-es csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.

Meleg helyen kb 20-25 percig kelesszük újra. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/foszlos-mazsolas-kalacs-4/