Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Foszlóskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik 2 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és az édesítő tablettákat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe kakaót gyúrunk, így kapunk egy barna és egy fehér tésztát. Mindkét tésztát újra kétfelé osztjuk, így lesz 2 barna és 2 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik 2 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és az édesítő tablettákat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe kakaót gyúrunk, így kapunk egy barna és egy fehér tésztát.

Mindkét tésztát újra kétfelé osztjuk, így lesz 2 barna és 2 fehér tésztadarabunk. Mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Egy fehér tésztadarabra ráhelyezünk egy barna tésztadarabot, majd bejgliszerűen feltekerjük. Ezt megismételjük a másik két darabbal is, így 2 rudat kapunk.

A rudak tetejét megkenjük tojással, majd fél órát pihentetjük. Ezután lassú tűzön megsütjük őket, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is