Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Foszlóskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag élesztő
  • 25 db édesítő tabletta
  • tej
Foszlóskalács kép

Elkészítése

A 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik 2 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és az édesítő tablettákat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe kakaót gyúrunk, így kapunk egy barna és egy fehér tésztát.

Mindkét tésztát újra kétfelé osztjuk, így lesz 2 barna és 2 fehér tésztadarabunk. Mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Egy fehér tésztadarabra ráhelyezünk egy barna tésztadarabot, majd bejgliszerűen feltekerjük. Ezt megismételjük a másik két darabbal is, így 2 rudat kapunk.

A rudak tetejét megkenjük tojással, majd fél órát pihentetjük. Ezután lassú tűzön megsütjük őket, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/foszloskalacs/