A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a sót. Az élesztőt elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a langyos tejet és a cukrot. Végül hozzáöntjük az olajat, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát 10 percig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Letakarjuk, és langyos helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 10-12 egyforma részre osztjuk, és mindegyikből kis gombócot formálunk. A gombócokat kör formára nyújtjuk, majd a felső szélétől kezdve szorosan behajtogatjuk, miközben enyhén megnyújtjuk. A kifliket lisztezett tálcára helyezzük, és letakarva további 40 percig kelesztjük.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot. A forrásban lévő vízbe egyenként, óvatosan belenyomkodjuk a kifliket 5-6 másodpercig, majd szűrőkanállal kiemeljük, és tiszta konyharuhára helyezzük, hogy megszáradjanak.
Amikor a kiflik megszáradtak, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A sütő aljára egy hőálló tálban vizet helyezünk, hogy gőzt biztosítsunk a sütés során. A kifliket előmelegített sütőben, 200 °C-on 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ez a kifli ízében és állagában a régi idők bolti kiflijeire emlékeztet. Frissen, ropogósan a legfinomabb.