Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Nagyi receptjei

Francia kenyér (baguette)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 ek tejföl 1 ek kacsazsír (lehet sertészsír is) 50 g élesztő 1 kk só langyos víz kevés szezámmag 5 dkg sajt (elhagyható) Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, és a közepébe készített mélyedésbe beletesszük a kacsazsírt és a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntünk kb. 1-1,5 dl kissé melegebb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sima liszt
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek kacsazsír (lehet sertészsír is)
  • 50 g élesztő
  • 1 kk só
  • langyos víz
  • kevés szezámmag
  • 5 dkg sajt (elhagyható)


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, és a közepébe készített mélyedésbe beletesszük a kacsazsírt és a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntünk kb. 1-1,5 dl kissé melegebb vizet.

Miután feloldódott az élesztő, alaposan összekeverjük, eldolgozzuk, hogy összeálljon, és lisztezett deszkán jól kigyúrjuk a kissé lágy tésztát!  Letakarva 40-50 percet kelesztjük, pihentetjük.

Ezután lisztezett deszkára téve 3 egyenlő részre vágjuk. Mindhármat egyenként átgyúrjuk, és újra pihenni hagyjuk 15 percet!

A gombócokat sodrófával kb. 1-1,5 cm-esre kinyújtjuk, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva francia kenyér formát kapunk, amit elhelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsin.

Langyos vízzel megpermetezzük, megszórjuk szezámmal és sajttal.

Srégen kicsit bevagdossuk, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőbe téve (kb. 30 perc) megsütjük!

[box style=”info”]Ez a kenyér sokáig friss és tartós!
Miután teljesen kihűlt, kenyértasakban, nejlonzacskóban tárolva 3 nap után is puha, nem szikkad meg, és kitűnő állagú marad! Nagyon jó szendvicsalany![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is