Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Francia roppanós fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 21 dkg liszt 1/2 tk sütőpor csipet só 1 ek reszelt narancshéj 3 ek porcukor 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt) 2 tojás 1 ek rum vagy brandy olaj a sütéshez porcukor a hintéshez Elkészítése: A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2015.01.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 21 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek reszelt narancshéj
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
  • 2 tojás
  • 1 ek rum vagy brandy
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a hintéshez


Elkészítése:

A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.

Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.

Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)

Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is