Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia roppanós fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 21 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek reszelt narancshéj
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
  • 2 tojás
  • 1 ek rum vagy brandy
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a hintéshez


Elkészítése:

A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.

Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.

Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)

Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/francia-roppanos-fank/