Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Francia zsúrkenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt (BL55-ös) 2 ek kukoricaliszt 3 dkg élesztő (friss) 1 tk cukor 2 tk só 2 ek olaj 3 dl langyos víz Elkészítése: A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze. A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KGizi
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt (BL55-ös)
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 3 dl langyos víz


Elkészítése:

A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze.

A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot és a sót.

Adjuk hozzá a langyos vízben elkevert élesztőt és az olajat, majd robotgéppel (v. a kenyérsütőgépben) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd bő egy óra alatt kelesszük meg.

Ha megkelt, borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kicsit vastagabb, és kb. 40 cm hosszúra a megkelt tésztát. A két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel. (Mint a bejglit, úgy tekerjük fel.)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd keresztben helyezzük rá a hosszúkás kenyeret. Ezután takarjuk le konyharuhával, és 30 perc alatt kelesszük újra.

Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a kenyér tetejét, majd vízzel spricceljük le a kenyeret is, és a sütőpapírt is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és 220 fokon süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd gyengén spricceljük le vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenyér bélzete puha, és nagyon finom. Szép, egyforma szeleteket tudunk belőle vágni, így kiválóan alkalmas szendvics készítésére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is