Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

Töltelék

  • 50 dkg gesztenyepüré (fagyasztott)
  • 5 dkg margarin (olvasztott)

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 50 ml tej

Elkészítése

Először langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kevés liszttel és takarjuk le, majd hagyjuk felfutni.

Az átszitált lisztet keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott margarint, végül a felfuttatott élesztőt. Kezdjük el dagasztani egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle cipót.

Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el rajta az előzőleg kiolvasztott gesztenyepürét, majd a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel és vágjuk kb 2 cm-es darabokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakosgassuk rá a tekercseket. Takarjuk le és hagyjuk még kelni, amíg a sütő felmelegszik 180 fokra.

Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg a tekercseket a tojásos keverékkel, majd süssük kb 15-20 percig.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gesztenyes-csiga/