Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Gesztenyés fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 3 dl tej 5 dkg friss élesztő 1 ek napraforgó olaj 3 dkg vaj 0,5 ek cukor 1 tk só 15 dkg gesztenyemassza 4 tojássárgája 1 citromból nyert citromhéj sütőzsiradék 2 dl napraforgó olaj (sütéshez) Elkészítése: Egy tálba beleszitáljuk a lisztet. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 ek cukor
  • 1 tk só
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 4 tojássárgája
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • sütőzsiradék
  • 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)


Elkészítése:

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet.

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe a sóval, az olvasztott, de nem forró vajjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Hozzáadjuk a közben felfutott élesztőt is és alaposan összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat és azt is alaposan beledolgozzuk.

Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk és kb. 10 percet pihentetjük. Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és korongokra szaggatjuk.

Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt nem túl forró olajban kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is