Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tejföllel együtt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, és 15–20 percig pihentetjük.
Töltelék
A gesztenyemasszát áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük.
Formázás
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepére egy halom gesztenyés tölteléket teszünk. A tésztát kifli alakúra formázzuk.
Kelesztés és sütés
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, és kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Tálalás
A megsült kifliket porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp
A gesztenyés töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy reszelt csokoládét, így még izgalmasabb ízt kapunk. A tetejére szórhatunk szeletelt mandulát is sütés előtt.
