Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Gesztenyés kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyés kifli egy finom, puha kelt sütemény, amelynek édes gesztenyés tölteléke igazi téli, ünnepi hangulatot idéz. Vendégvárónak, családi sütögetésre vagy akár karácsonyi asztalra is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tejföllel együtt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, és 15–20 percig pihentetjük.

Töltelék

A gesztenyemasszát áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük.

Formázás

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepére egy halom gesztenyés tölteléket teszünk. A tésztát kifli alakúra formázzuk.

Kelesztés és sütés

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, és kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tálalás

A megsült kifliket porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A gesztenyés töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy reszelt csokoládét, így még izgalmasabb ízt kapunk. A tetejére szórhatunk szeletelt mandulát is sütés előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is