Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tejföllel együtt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, és 15–20 percig pihentetjük.

Töltelék

A gesztenyemasszát áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük.

Formázás

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepére egy halom gesztenyés tölteléket teszünk. A tésztát kifli alakúra formázzuk.

Kelesztés és sütés

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, és kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tálalás

A megsült kifliket porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A gesztenyés töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy reszelt csokoládét, így még izgalmasabb ízt kapunk. A tetejére szórhatunk szeletelt mandulát is sütés előtt.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gesztenyes-kifli/