Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Gesztenyés pitebejgli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva kb 60 percig hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a szilvát egy késes aprítóval apróra daráljuk. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, összekeverjük a szilvával, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2020.12.21.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva kb 60 percig hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a szilvát egy késes aprítóval apróra daráljuk. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, összekeverjük a szilvával, hozzáadjuk a rumot és annyi tejszínt, hogy krémes állagú legyen a töltelék.

A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát egy kivehető aljú piteformába nyújtjuk (25 cm). Ha nincs kivehető aljú formánk, akkor a formába vágjunk egy kb 15 cm széles sütőpapírt és fektessük bele a formába úgy, hogy a széle túllógjon, így a papír segítségével könnyebb lesz majd kiemelni a megsült pitét.

Megszórjuk kekszmorzsával és belesimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával.

A pite tetejét lekenjük tojássárgájával és hideg helyen hagyjuk megszáradni, majd lekenjük tojásfehérjével és meleg helyen kb 1 órán át kelesztjük.

Ezután megszurkáljuk egy hústűvel és 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is