A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalójához, és alaposan kidagasztjuk, amíg lágy, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát meleg helyen letakarva 35 percig kelesztjük.
Vaníliás krém:
A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró krémbe belekeverjük a margarint, hogy sima és fényes legyen.
Gesztenyés krém:
A gesztenyemasszát alaposan kikeverjük a tejjel és a tojással, hogy homogén állagú krémet kapjunk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a langyos vaníliás krémet, majd erre a gesztenyés krémet. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset hosszában kettévágjuk, de mindkét végén kb. 3-3 cm-t egyben hagyunk. A vágott részeket óvatosan egymás köré tekerjük, hogy a töltelék szépen látszódjon, majd koszorú alakban formázzuk.
A tetejét tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük. Az előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Jó étvágyat!