Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • só
  • bors

A panírozáshoz

  • liszt
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéséhez

  • olaj

Elkészítése

Az apróra vágott gombát két deka vajban sóval, borssal addig pároljuk amíg saját levét el nem főtte. A többi vajból, a lisztből meg a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a megpárolt gombát, és ha kihűlt, a tojássárgákat is.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombafank/