Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombafelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1,5 db zsemle
  • tej (az áztatáshoz )
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só
  • bors
  • zsír (a forma kikenéséhez )
  • finomliszt (a forma kikenéséhez )
  • 5 dkg reszelt sajt (vagy gombamártás )

Elkészítése

Elkészítés

A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vajon sóval, borssal addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a zsemlemorzsát. Ha kell, utánasózzuk. Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőbe vízzel félig teli tepsibe állítjuk. 30 percig gőzöljük, majd meleg tálra borítjuk, és olvasztott vajjal, illetve sajt- vagy gombamártással leöntve kínáljuk. (Készíthetjük hőálló tálban is, akkor ebben a tálban adjuk asztalra.)

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombafelfujt-2/