Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombafelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
  • 1 db paprika ( felszeletelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Továbbá

  • vaj (őzgerincforma kikenéséhez)
  • zsemlemorzsa (forma hintéshez)

Elkészítése

A felaprított zsemléket tejbe áztattam. Olajon megdinszteltem a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadtam a felszeletelt gombát, sóztam, borsoztam, és hozzáadtam 10-15 dkg fagyasztott sült paprikát is, majd készre sütöttem.

A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombás keveréket, sót, borsot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd jól összekevertem. Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Egy őzgerincformát kikentem vajjal, és morzsával megszórtam. A masszát belesimítottam a formába, majd 180 °C-on, kb. 35-40 perc alatt, tűpróbáig sütöttem.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombafelfujt/