Először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen. Közben lereszeljük a sajtot, megpucoljuk a vöröshagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A tarját 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, hogy krémes állagot kapjunk.
A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, majd a hűtőből kivett tésztával kibéleljük a formát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme legyen. A tésztát először 10 percig elősütjük, hogy enyhén megkeményedjen.
Az elősütött tésztára egyenletesen elrendezzük a tarját és a gombaszeleteket, majd ráöntjük a tojásos-tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a hagymakarikákkal. A tortát további 30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, és még 5 percig bent hagyjuk pihenni a tortát. Ezután kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
Ez a sajtos, tarjás, gombás torta ízletes és laktató étel, amely tökéletes ebédre vagy vacsorára!