Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás felfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 20 dkg füstölt sertéstarja
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen. Közben lereszeljük a sajtot, megpucoljuk a vöröshagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A tarját 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, hogy krémes állagot kapjunk.

A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, majd a hűtőből kivett tésztával kibéleljük a formát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme legyen. A tésztát először 10 percig elősütjük, hogy enyhén megkeményedjen.

Az elősütött tésztára egyenletesen elrendezzük a tarját és a gombaszeleteket, majd ráöntjük a tojásos-tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a hagymakarikákkal. A tortát további 30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, és még 5 percig bent hagyjuk pihenni a tortát. Ezután kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

Ez a sajtos, tarjás, gombás torta ízletes és laktató étel, amely tökéletes ebédre vagy vacsorára!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombas-felfujt/