Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás quiche recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg zsír
  • só

A töltelékhez

  • 35 dkg gomba
  • 1 diónyi vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A lisztet a vajjal meg a zsírral összegyúrjuk, és annyi vízzel, hogy omlós tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy köröskörül kétujjnyi magas pereme is legyen. A sütőben félig megsütjük. Amíg a tészta sül, a vajban sóval, borssal ízesítve megpároljuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát, teszünk bele egy gerezd fokhagymát is. Amikor kihűlt, a tejföllel elkevert tojássárgákat beleöntjük, és a félig sült tésztaserlegbe töltjük. A sütőbe visszatesszük, és az egészet átsütjük. A tortakarikát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tesszük tálra, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombas-quiche/