Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gömbbukta négyféle töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelékhez

  • 5 dkg mák ledarálva (2 dkg cukorral és áfonyalekvár)
  • 5 dkg dió ledarálva (2 dkg cukorral és baracklekvár)
  • 5 dkg áfonya és áfonyalekvár (és áfonyalekvár)
  • cukrozott kakaópor (és süthető csokicsepp)

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.

A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.

Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.

A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.

Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gombbukta-negyfele-toltelekkel/