Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen, mintsem lágy. A kelesztés után a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 6-8 db négyzetre vágjuk. Ezekbe nem folyós lekvárt teszünk, és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, hogy elkerüljük az összeragadást. Kelesztés nélkül kezdhetjük a gombócok főzését gőzben. Erre […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.12.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen, mintsem lágy. A kelesztés után a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 6-8 db négyzetre vágjuk. Ezekbe nem folyós lekvárt teszünk, és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, hogy elkerüljük az összeragadást.

Kelesztés nélkül kezdhetjük a gombócok főzését gőzben. Erre többféle módszer létezik, a legjobb, ha van pároló edényünk. Ha nincs pároló edényünk, akkor egy magas lábasba helyezzük a mikrónk grillezőrácsát, amire tiszta konyharuhát erősítünk. Ezen gőzöljük a gombócokat, fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntünk, hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel, hanem annak gőzében párolódjon. A gőzölési idő kb. 20 perc.

A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is