Elkészítése
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen, mintsem lágy. A kelesztés után a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 6-8 db négyzetre vágjuk. Ezekbe nem folyós lekvárt teszünk, és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, hogy elkerüljük az összeragadást.
Kelesztés nélkül kezdhetjük a gombócok főzését gőzben. Erre többféle módszer létezik, a legjobb, ha van pároló edényünk. Ha nincs pároló edényünk, akkor egy magas lábasba helyezzük a mikrónk grillezőrácsát, amire tiszta konyharuhát erősítünk. Ezen gőzöljük a gombócokat, fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntünk, hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel, hanem annak gőzében párolódjon. A gőzölési idő kb. 20 perc.
A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.
