Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Gőzgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt csipet só 1 tojás 1 citrom reszelt héja 1 teáskanál cukor 3 dl tej 2,5 dkg élesztő Elkészítése: A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.10.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő


Elkészítése:

A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk.

Letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 2 részte osztjuk, rudakká sodorjuk, majd minden rudat 8-8 részre vágunk. A tésztákat egyenként kigömbölyítjük. Aki szeretne, tehet a közepébe lekvárt is. Letakarva pihentetjük.

Közben egy nagy edényben vizet forralunk és egy rácsot teszünk rá, szűrőt, vagy konyharuhát kötünk a szájára (fontos, hogy egyik sem érjen a vízbe!) és 1-2-3 gombócot teszünk, amennyi kényelmesen elfér. Vigyázzunk, mert még kelni fognak! Fedővel lefedjük és a gombócokat 15 percig gőzöljük.

Olvasztott vajban, majd cukros dióban vagy mákban megforgatjuk és vanília sodóval kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is