Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Graham kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 330 ml víz (langyos) 1 ek napraforgó olaj 45 dkg liszt 15 dkg graham-liszt 25 dkg burgonya (főzve) 1.5 ek cukor 4 kávéskanál só 22 g élesztő Elkészítése: A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral. Beleöntjük az olajat. A lisztbe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet, sót, majd a főtt, összetört burgonyát. Jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
potyke
Beküldte: 2013.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 330 ml víz (langyos)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg graham-liszt
  • 25 dkg burgonya (főzve)
  • 1.5 ek cukor
  • 4 kávéskanál só
  • 22 g élesztő


Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral. Beleöntjük az olajat.

A lisztbe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet, sót, majd a főtt, összetört burgonyát. Jól összegyúrjuk, és szép sima tésztát dagasztunk.

Letakarva kelesztjük kb. 1 órát. Kelesztés után átgyúrjuk. Majd papírral bélelt formába helyezzük, tetejét bevagdaljuk, és amíg a sütő melegszik, hagyjuk megint kelni.
180 fokon sütjük kb. 35-40 percet (tűpróbáig)

[box style=”info”]Készíthetjük kenyérsütő gépben is, természetesen, akkor legalább 3-4 óra, viszont semmi dolgunk nincs vele, mint bekészíteni az alapanyagokat a gépbe.[/box]

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
potyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is