Elkészítése
A lisztet egy keverőtálba szórom, és a közepére készített mélyedésbe belemorzsolom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet, összekeverem. Hozzáadom a sót és az olajat, majd alaposan összedolgozom. Mikor összeállt a tészta, jó alaposan átgyúrom.
Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk és gömbölyűre görgetjük( kb. 20 centi hosszú rudacskák legyenek) Az így kapott hengereket sütőpapíros lemezre fektetjük, vízzel lekenjük és tetszőlegesen szórunk rá – szezámmagot, mákszemeket, reszelt sajtot, fűszerkeveréket.
Két elkészítési alternatíva közül is választhatunk…(szabad időnk függvényében)
Az egyik:
Letakarva, egy órára félreteszem, valami langyos helyre, hogy a kétszeresére megkeljen. Ebben az esetben lágyabb ,puhább kenyércsíkokat kapunk.
Előmelegített forró sütőben 200°C-on 10 perc. Vigyázat, nem szabad túlsütni, mert kemény lesz! Egész világosra süssük!
A másik:
Kelesztés nélkül, azonnal feldolgozom a tésztát. Előmelegített, forró sütőben (200 fok) 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Így ropogósabb állagú grissinit kapunk.
Állandó időhiány miatt, én rendszeresen így készítem!

