Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a grízes masszába. Egy nagyobb, magas falú tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A grízes masszát egyenletesen beleöntjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a grízes masszába.

Egy nagyobb, magas falú tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A grízes masszát egyenletesen beleöntjük a tepsibe. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tepsit betoljuk, és 20 percig sütjük. Fontos, hogy a tepsi ne legyen túl kicsi, mert a massza fel fog jönni, és ha túl vastag, nem sül át rendesen. A sütemény akkor van kész, amikor a teteje aranybarna színű lesz.

Miután kivettük a sütőből, a sütemény össze fog esni, de ez normális. Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, vagy bármilyen öntettel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is