Először a tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a grízes masszába.
Egy nagyobb, magas falú tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A grízes masszát egyenletesen beleöntjük a tepsibe. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tepsit betoljuk, és 20 percig sütjük. Fontos, hogy a tepsi ne legyen túl kicsi, mert a massza fel fog jönni, és ha túl vastag, nem sül át rendesen. A sütemény akkor van kész, amikor a teteje aranybarna színű lesz.
Miután kivettük a sütőből, a sütemény össze fog esni, de ez normális. Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, vagy bármilyen öntettel.