Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors joghurtos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 300 g natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • 12 g sütőpor
  • 1 evőkanál pálinka (vagy rum)

A sütéshez:

  • 6 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel jól kikeverjük. Ha kissé folyós lenne, akkor egy kis lisztet adunk még hozzá.

Az olajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, de nem forróra. Egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát.

Én 3 adagban sütöttem ki, mert a fánkok megnőnek sülés közben, így kell a hely. Csak lassú tűznél süssük, mert különben a belseje nem sül át. Amikor beleszaggattam, fedőt tettem rá, majd amikor átfordítottam levettem a fedőt róla.

Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Mi házi baracklekvárral fogyasztottuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/gyors-joghurtos-fank/