Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habcsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tojásfehérje
  • 9 evőkanál átszitált porcukor
  • 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő

Elkészítése

A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként majd 2 perc elteltével tesszük a hozzá következő adag cukrot. Addig rakjuk így bele cukrot, amíg el nem fogy a cukor, majd hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba.

Ha már jó kemény és a sűrű a hab nem esik le a keverőlapátról, elkészült a habalapunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tojáshabot habzsákba töltjük. A zsák segítségével egymástól kicsit távolabb kisebb halmokat nyomunk.

A halmokba beleteszünk egy félszem diót, amit óvatosan kicsit a habba nyomunk, majd a diós halom tetejére nyomunk még egy kisebb halmot, amit kicsit felfelé húzunk.

Előmelegített sütőbe tesszük 160 fokra 12 percre, majd a sütőt elzárjuk. A habcsókot a sütőben hagyjuk 2-3 órán át száradni. Száradás közben se nyitogassuk a sütő ajtót.

Akkor készült el, ha az alja már nem ragad és egy mozdulattal lejön a sütőpapírról.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/habcsok-5/