Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Habcsókos csokis kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt. A maradék tejjel alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.06.

Tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt. A maradék tejjel alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a tojásfehérjéket a kristálycukorral fényes, kemény habbá verjük.

A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát megkenjük a cukros tojásfehérjehab egyharmadával, majd megszórjuk reszelt csokoládéval és narancshéjjal. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Az első bejgli formára tekert tésztát kettévágjuk, majd mindkét rudat hosszában, az aljáig bevágjuk (de nem teljesen vágjuk át). A rudakat a forma közepébe helyezve csigavonalban elrendezzük.

A másik két tésztával is ugyanígy járunk el: kinyújtjuk, megkenjük a cukorhabbal, megszórjuk a reszelt csokoládéval és a narancshéjjal, majd feltekerjük. A rudakat az előző rétegek köré tekerjük.

A kész kalácsot további 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Nagyon finom, puha és különleges édesség. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is